Moody’s considera que PortAventura podria perdre la meitat dels ingressos

La crisi sanitària originada del coronavirus Covid-19 fa dies que amenaça una greu crisi e econòmica. En aquest sentit, l’agència de ràting Moody’s afirma que PortAventura podria perdre la meitat dels ingressos previstos per aquest 2020 i tenir problemes de liquiditat

Moody’s ha decidit rebaixar la nota per al perfil de crèdit del parc d’atraccions de B2 a Caa1. Segons l’agència. la crisi del coronavirus tindrà “un impacte significatiu negatiu en la liquiditat i les finances de Port Aventura”. Tot i que l’agència de ràting admet que la situació derivada del coronavirus “no té precedents”, considera que PortAventura és especialment “vulnerable” perquè té una “única localització” i “una elevada estacionalitat”.

En l’informe Moody’s assumeix que el parc haurà d’estar tancat, com a mínim, fins a finals del segon trimestre, i no notarà una “lenta recuperació en les visites” fins al tercer. De fet, Moody’s tampoc descarta que el parc hagi d’estar tancat tota la temporada d’estiu, escenari que considera que afectaria “greument” el perfil de liquiditat del parc i provocaria una “estructura de capital insostenible”.

Moody’s diu que PortAventura compta amb uns 75 milions d’euros en els balanços a data de febrer del 2020, amb un crèdit de 50 milions que venç el 2023. L’agència de ràting diu que seria “suficient per cobrir un tancament total del parc fins a finals del segon trimestre” però que si hi ha un impacte més negatiu del coronavirus i el tancament s’allarga hi haurà “pressió” en la situació financera de l’empresa.

Contacto