Línia de finançament ‘ICF-Avalis liquiditat’ dotada de 750 milions d’euros

El Govern aprova la creació d’un fons de garantia de la nova línia de 750 milions d’euros amb una aportació inicial de 187,5 milions 

La línia de préstecs, que té com a objectiu dotar de liquiditat a autònoms i empreses afectades pel COVID-19, permetrà formalitzar operacions per un total de fins a 1.000 milions d’euros

Els crèdits, formalitzats per les entitats financeres, comptaran amb l’aval del 80% d’ICF o Avalis

L’import dels préstecs oscil·larà entre els 50.000 i els 2,5 milions d’euros

El Govern ha aprovat un seguit d’acords per posar en marxa la línia de finançament “ICF-Avalis liquiditat” dotada de 750 milions d’euros en avals de l’Institut Català de Finances i d’Avalis de Catalunya, SGR, que permetran formalitzar préstecs per un total de fins a 1.000 milions d’euros. L’objectiu és cobrir les noves necessitats de circulant d’autònoms i empreses que hagin vist afectada la seva activitat productiva pels efectes del COVID-19. Aquest finançament ha d’estar vinculat, també, al manteniment de llocs de treball.

“Des del Govern de la Generalitat posem a disposició la línia ICF-Avalis liquiditat per ajudar el nostre teixit empresarial a tenir capacitat de resistència i evitar que els treballadors perdin la seva feina”, assegura el vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès. “Es tracta d’una mesura excepcional en temps excepcionals, en els que el Govern posa en funcionament tots els instruments que tenim al nostre abast per injectar liquiditat a les empreses i els autònoms del nostre país. Ells són el pilar de la nostra economia”, subratlla.

En aquest sentit, la línia ICF-Avalis liquiditat permetrà a les empreses fer front al pagament de les despeses a les quals han de fer-hi front, malgrat que la seva activitat s’hagi vist reduïda o suspesa pels efectes de la pandèmia del coronavirus.    

Els préstecs, que es formalitzaran a través de les diferents entitats financeres adherides al conveni, comptaran amb l’aval del 80% d’ICF o Avalis de Catalunya. En concret, per préstecs entre 50.000 euros i 1 milió d’euros, l’aval el gestionarà Avalis de Catalunya; mentre que pels crèdits a partir d’aquest import i fins als 2,5 milions d’euros l’aval serà de l’ICF. Pel que fa al termini, les empreses podran demanar els crèdits a un màxim de 4 anys, amb fins a 1 any de carència inclòs.

En total, a partir d’aquesta línia de finançament es formalitzaran al voltant de 1.000 milions d’euros sent possible finançar prop de 4.000 autònoms i empreses que tinguin noves necessitats de circulant derivades de la crisi del COVID-19.

10 milions d’euros per al sector cultural afectat pel COVID-19

Addicionalment a la línia “ICF-Avalis Liquiditat”, el Govern de la Generalitat, a través de l’ICF,  ja ha posat en marxa una línia de préstecs dotada amb 10 milions d’euros per finançar empreses i entitats culturals afectades pel COVID-19.

A més, l’entitat financera pública, conjuntament amb els diferents departaments de la Generalitat, treballa per oferir altres solucions de finançament especifiques per situacions d’emergències en els diferents àmbits empresarials com el turisme, la indústria, el comerç o el sector agroalimentari, pesca i forestal, enter d’altres. Aquestes línies de préstecs estan dotades amb 15M€.

Contacto